Een werkwijze die bij u past

Stap 1 Oriënterend gesprek

Tijdens een oriënterende kennismaking horen wij graag voor welke uitdaging u met uw organisatie en medewerker(s) staat.  Door onze jarenlange ervaring op HR gebied kijken wij breder en verder dan sec het gewenste assessment. En komen met een voor uw vraagstelling passend voorstel.

Stap 2 Uitvoering van het assessment

Kandidaten maken het assessment online vanaf de werkplek, thuis of bij Van de Laar HRM Support op kantoor.  Daarna analyseren wij de resultaten en verwerken deze in een digitale- en schriftelijke rapportage.

Stap 3 Gesprek met de kandidaat

De kandidaat wordt uitgenodigd om met ons de resultaten door te spreken waardoor wij aanvullende informatie krijgen en dit meenemen in de uiteindelijke advisering naar de opdrachtgever.

Stap 4 Evaluatie en rapportage

Tijdens een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever bespreken wij de resultaten zoals deze in de rapportage naar voren zijn gekomen en de aanvullende informatie uit ons gesprek met de kandidaat. U ontvangt van ons een schriftelijke- (en digitale) complete rapportage en aanvullende advisering over eventuele aandachtspunten, afbreuk risico en advies over impact en consequenties voor het totale personeelsbeleid.